Op deze website vind je informatie over alles wat te maken heeft met toneel. Denk hierbij aan de grote namen die we in ons land kennen die bekend zijn van toneel, cabaret en theater. Maar ook informatie over theaters.

Als echte toneelliefhebber zullen de meeste namen je bekend in de oren klinken, maar we weten je te verrassen met verschillende feiten die je zeker te weten nog niet wist. Want behalve de voor de hand liggende onderwerpen,  onderzoeken we ook leuke en gekke feiten over toneel, theater, cabaret en televisie.

Hoe we dat doen? Door een ontzettend leuk team van vrijwilligers die gek is op de wereld van showbusiness! We graven in de oude archieven, we spitten het internet uit en stellen bijvoorbeeld ook aan andere theatergangers over het theater, toneel, televisie en natuurlijk de acteurs en bekende Nederlanders.

Deze acteurs en bekende Nederlanders hebben bij veel van ons een indruk achtergelaten, niet alleen op de bühne, maar ook op tv of zelfs op straat. En juist die diepgang en achtergrond vinden wij belangrijk, vandaar dat we een aantal biografieën op onze website hebben staan, en ook deze worden natuurlijk constant bijgehouden en aangevuld met nieuwe informatie wanneer daar nieuws over te vinden is. Je leest hoe ze begonnen zijn, hoe ze op de bühne terecht zijn gekomen en wat hun drijfveer was en is.

Naast de biografieën kun je hier ook meer informatie vinden over toneel en cabaret in het algemeen. Zoals wat het precies is en hoe je nou eigenlijk toneelspeler of cabaretier zou kunnen worden?

Mocht je zelf ambities hebben in de wereld van theater, dan zul je je misschien afvragen waar je moet beginnen.
‘Heb je hier eigenlijk wel een opleiding voor nodig?’ Niet perse, maar het helpt je zeker op weg. Wanneer je wilt weten welke opleidingen er in Nederland allemaal zijn kun je deze informatie op onze website vinden. Misschien word jij zelf wel een nieuwe grote naam in de toneelwereld, wie weet!

Zodra je klaar bent met je studie weet je ook al meteen welke bekende impresario’s je in Nederland kunt vinden, en wat zij precies voor de artiest betekenen. Want al heb je nog zoveel talent, zonder impresario kom je niet vaak direct aan de bak. Zo zie je dat er misschien genoeg dingen zijn die je nog niet wist, maar waar wij je alles over kunnen vertellen.

Als slot willen we nog even delen dat de website voor eeuwig under construction is en dat hij iedere dag groeit. Of het nu een nieuwe tekst is, of een leuk nieuwtje, of een update van een bio van jouw favoriete artiest.

Mocht je dit nu hartstikke leuk vinden en voel je dat het je roeping is om mee te doen? Aarzel dan niet om ons een bericht te sturen!

Close Menu