Wie is Theo Maassen?

Als we zeggen dat je niet op je mondje moet zijn gevallen om cabaretier te worden dan zit daar zeker wel een kern van waarheid in. Jawel, ook Theo Maassen is een goed voorbeeld van een grofgebekte cabaretier die niet bang is om zijn mening te delen met het grote publiek. Maassen werd in 1966 in Oegstgeest geboren maar groeide op in het Brabantse Zijtaart. Naast cabaretier is Maassen ook nog acteur en te zien in verschillende Nederlandstalige films en series. Tot op de dag van vandaag krijgt hij het nog steeds voor elkaar om de zaal vol te krijgen met publiek, en vermaakt hij de mensen met zijn keiharde humor met een grote H.

Schoolcarrière

Na zijn basisschoolperiode ging Maassen in Veghel naar het Zwijssen College, daar haalde hij vervolgens zijn Havo diploma. Hij plakte er vervolgens nog een jaar VWO aan vast maar maakte dit niet af, want Maassen voelde namelijk toneel kriebels opkomen. Helaas werd hij bij zijn aanmelding voor de Toneelschool Maastricht afgewezen, maar Maassen gaf het niet op. In 1987 probeerde hij het nog een keer maar dan op de Academie voor Drama in Eindhoven, daar kreeg hij gelukkig wel een positief antwoord, hij kon namelijk meteen beginnen met zijn droom opleiding! Maassen had totaal geen ervaring en kon niet meteen wennen aan de opleiding, zo gingen bewegen en zingen hem niet zo goed af, laten we zeggen er schuilt geen nachtegaaltje of Michael Jackson in Maassen, maar het improviseren daarentegen ging hem een stuk beter af.

Maassen begon met het schrijven van zijn eigen teksten. In dat zelfde jaar (1990) begon hij met optredens in comedycafé Toomler gelegen in onze hoofdstad. Een jaar later studeerde Maassen af, en bleef hij optreden in het comedycafé en in de tussentijd schreef hij aan zijn eigen theatershow. Niet wetende dat hij uiteindelijk een kunstenaar onder de cabaretiers zou worden genoemd!

Theatershows

1993-1994: Bepaalde dingen

1995-1996: Neuk het systeem

1997-1998: Ruwe Pit

2001-2002: Functioneel naakt

2005–2006: Tegen beter weten in

2008-2009: Zonder pardon

2011-2012: Met alle respect

2013: Oudejaarsconference Einde oefening

2016-2017: Vankwaadtoterger

Maassen en zijn harde uitlatingen

Doordat Maassen nooit, maar dan ook nooit, een blad voor de mond neemt komt hij wel eens in opspraak. Zo was hij in 2009 te gast bij het VARA-programma De Wereld Draait Door, waar hij samen met Patricia Paay aan tafel zat. Patricia was er te gast vanwege haar naaktreportage in Playboy Magazine. Maassen was alle behalve onder de indruk van de nogal blote foto van Paay en noemde haar een aandachtsjunk. En naar excuses kon Paay fluiten, typisch gevalletje Theo Maassen.

Andere bekende opmerkingen van hem waar nogal wat kritiek op kwam zijn afkomstig van zijn zevende cabaretvoorstelling Met alle respect (2011-2012). Maassen reageerde op de kritiek in het programma Pauw & Witteman dat er wel meerdere mensen zijn die zijn grappen niet kunnen waarderen, zoals zijn schoonouders, de Rijksvoorlichtingsdienst en Herman van veen. Een ding is zeker, Aan humor ontbreekt het hem zeker niet!

Close Menu