Mueller on stage

Mueller on stage

Als je de politiek een beetje volgt ken je de naam Robert Mueller, de special counselor die het rapport heeft gemaakt over Trump en de wel of niet Russische inmenging. De hele wereld hield zijn adem in toen het rapport kenbaar gemaakt werd, en menig Democraat verheugde zich op de openbaring hiervan, ware het niet dat ook in “real life” er drama heerst net zoals op het toneel. Het rapport werd namelijk niet geheel openbaar gemaakt. 

En laat nu net het debacle enorm tot de verbeelding spreken tot veel mensen die het toneel bezoeken en natuurlijk, Amerikaanse theatermakers. 

Er wordt namelijk een 24-uurs live voorleesavond gehouden in New York. De theateravond heeft ook een tot de verbeelding sprekende titel: “Filibustered and Unfiltered: America Reads the Mueller Report”. Daarbij wordt ook gemeld dat het een “24-hour celebration of the American Citizen” is, een 24-uurs viering van de Amerikaanse Staatsburger.

De productie is onder leiding van twee New Yorkse theatermakers, New Neighborhood en Slightly Altered States en het kunst en mediabedrijf DMNDR. Het idee, afkomstig van Jackson Gay, begon als een grappige social media post. Het idee erachter was niet zozeer om het Mueller rapport te dramatiseren en een politiek punt te maken, maar eerder om de mensen een stem te geven in het toch al lastige politieke klimaat, volgens Jackson Gay in The New York Times.

Op het moment van schrijven hebben zich er al meer dan 100 vrijwilligers aangemeld aangemeld om het rapport voor te gaan lezen. Ook gaat er een deel van de $10 entree naar een aantal goede doelen.

Close Menu