We zouden I love Toneel niet zijn als we het niet zouden hebben over de leukste tv-persoonlijkheden die op onze netvliezen (en trommelvliezen) gebrand staan, zo ook het onderwerp van deze pagina: Meneer Sjon! Iedere keer als er weer iets over de 90’s op de tv of de radio komt, dan komt het programma: Uhhh… Vergeet je Tandenborstel Niet! naar voren, want wie kent dit programma nu niet.

En de grote ster, op Rolf Wouters na, was natuurlijk Meneer Sjon. Maar wie is nu Meneer Sjon? Dankzij de Coen en Sander show zijn we er nu achter gekomen (radio fragment onderaan de pagina te horen) en weten we wie Meneer Sjon nu in het echt is!

En na 15 jaar trouw aan de zijde te staan van Rolf X Wouters bij allerlei programma’s zoals Now or Never en natuurlijk Uhhh… Vergeet je Tandenborstel niet! weet een groot gedeelte van (ouder) Nederland wie deze grappige man is, althans zijn karakter kennen we als geen ander. Zeker niet omdat het altijd hilarisch was dat Meneer Sjon bij iedere aflevering het intro-rijmpje van zijn winkel vergeten was. Zie dit fragment:

Nu natuurlijk wat achtergrond informatie, want hoe heet hij en hoe gaat het met hem? En hoe is hij bij Rolf gekomen en op de televisie? Want het is niet zo dat hij een bekende impresario zoals Visser heeft of een eigen dagboek zoals die van Wim Kan door Frans Rühl bewaard word. In principe was het heel toevallig, zoals dat met veel mensen gaat die ontdekt worden. Zijn echte naam is, jazeker, John! En als gehele naam John Joosten. Via een bevriende auto dealer, voor wie hij een auto af moest leveren in de studio, werd hij door een programma directeur gevraagd om mee te doen, hoe toevallig is dat?! In het fragment onderaan hoor je exact hoe dit is gekomen, in zijn eigen woorden.

Maar kennen we hem alleen van de tv programma’s? Nee zeer zeker niet, ook kennen we hem van de reclame! De hilarische Amaretto DiSaronno reclame waarbij hij eerder reclame maakt voor de koffie dan voor het drankje, geweldig.

Close Menu