Wie is Bastiaan Ragas?

Bastiaan Ragas werd geboren in 1979 in het Zuid-Hollandse Lisse. We kennen hem vooral als musicalacteur maar Ragas heeft ook een zangcarrière achter de rug, muzikaal is hij dus zeker. Zoals veel andere bekende theater bekendheden wist ook Bastiaan Ragas al op jonge leeftijd dat muziek heel erg belangrijk voor hem was. Hij was acht jaar toen hij begon met piano- en gitaarlessen en op de middelbare school zat hij al in een eigen band, en wint zelfs verschillende talentenjachten. Een man met heel veel theater en televisie achtergrond, een echte duizendpoot!

Schoolcarrière

Ragas haalde zijn havo diploma en snel daarna trekt hij door Europa, Amerika en Mexico met de groep ‘Up with people’. Dit is een internationale non-profit organisatie die met studenten rond de wereld reist om daar vrijwilligerswerk te doen en muzikale shows op te voeren terwijl ze bij gastgezinnen verblijven. Wanneer hij weer terug is in eigen land en veel ervaring heeft opgedaan neemt Ragas in Amsterdam toneel- en theaterlessen gevolgd door een jaar bij de theatergroep Jeans.

Ragas doet het allemaal

Na zijn rondreis zat hij in de bekende boyband ‘Caught in the Act’. Misschien was de band in Nederland niet zo heel bekend, maar in Oostenrijk, Duitsland, Azië en zelfs in Australië was het een enorm succes. Zo verkochten ze meer dan 15 miljoen platen en ontvangen gouden en platina albums. Toen de band uiteenviel maakte Ragas zijn allereerste solo album, ‘Tomorrow is Looking Good’. In 2001 begint hij aan een geheel nieuw hoofdstuk en speelt voor het eerst in een musical, de razend populaire musical Aida. Het was dan misschien zijn eerste musical maar het was meteen raak voor Ragas, want hij ontving de John Kraaijkamp Musical Award voor de ‘Beste mannelijke hoofdrol’, nogal een prestatie voor een eerste musical. Maar Ragas kan het allemaal, tussendoor speelt hij ook nog een hoofdrol in de SBS-serie Trauma 24/7 en speelt de hoofdrol van d’Artagnan in de musical 3 Musketiers.

Overige muziek albums

Zijn eerste solo album kwam uit in 2000, Tomorrow is looking Good, in de jaren die volgde schreef Ragas er nog drie, namelijk Outragas (2005), Zin (2007) en Dansen in de Regen (2013)

Theater

Aida was dus zijn eerste grote doorbraak en daarna de 3 Musketiers, maar daar bleef het niet bij, Ragas is een echte theaterman. Zo speelde hij het beest in de musical Beauty and the Beast en speelde hij in de musical Route 66. Hij toerde met zijn eigen theatershow door heel Nederland en België. Tussendoor is Ragas ook nog regelmatig op de televisie te zien waar hij in films, zoals Sportman van de Eeuw, De Indiaan en in de VPRO-serie ‘Beatrix, Oranje onder vuur, waar hij de rol van prins Willem-Alexander speelde. Daarnaast speelde hij in series als ‘All stars’ en ‘Gooische Vrouwen’. Vooral niet te vergeten, hij speelt ook nog een hoofdrol in de telefilm Escort die later het prestigieuze Gouden Kalf wint voor beste tv-drama.

Even alles op een rijtje:

 • Aida
 • Musical in Ahoy
 • De Drie Musketiers
 • Dichter bij Liesbet List
 • Theatershow ‘Bastiaan Ragas’
 • Roadmusical ‘Route 66’
 • Show met de TBC Elvis Band
 • Dinnershow of Dreams
 • Bedrog
 • Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt
 • Maar je krijgt er wel heel veel voor terug
 • Zij is de Baas
 • Dan maar in therapie
Close Menu